Guláš podle Plachutty

/ 5 března, 2022/ Audit prochází i žaludkem/ 0 comments

„Já dělám nejlepší guláš!“ Toto je zvláštní oblast, do které vstupuje mužské ego i u těch, kteří jsou většinou v klidu a nad věcí. Alespoň mezi těmi, které znám. To je zábavné. Píši to s vědomím, že mne se to v tomto kontextu rovněž týká. Guláš je přeci chlapácká záležitost 😉 Mám tedy na mysli guláš hovězí. V zemích koruny české jsme zvyklí většinou používat kližku, případně pupek (tomu bych

Read More

Vivat TAFELSPITZ !

/ 26 února, 2022/ Audit prochází i žaludkem/ 0 comments

V jednoduchosti tkví síla – tradiční rakouské jídlo a) Hovězí vývar? b) Hovězí vařené se zeleninou? Vlastně a/b správně. Náramná dobrota! Původem z Rakouska. Však také toto na první pohled fádní jídlo proslavil císař František Josef I., který Tafelspitz označil za své oblíbené a tím ho zařadil mezi klenoty rakouské kuchyně. Časem poněkud zapadlo, ale jeho slávu opět pozvedl Ewald Plachutta, vídeňský rodák a ikona rakouské gastronomické scény. Mimochodem nedávno

Read More

CA metoda

/ 19 února, 2022/ Svět auditu a analýz/ 0 comments

Zvyšte efektivitu a výkon díky dobré komunikaci se zaměstnanci Efektivní metoda pro moderní práci s lidmi Test osobnosti CA Method je unikátní diagnostická metoda. Má mnohostranné využití. Firmám i jednotlivcům nabídne reálný pohled na sledovaná témata. Díky možnosti individualizace se můžeme společně podívat například na celou problematiku home office, na efektivitu a výkonnost, na zmírnění fluktuace u nových i stávajících zaměstnanců nebo na komunikaci i dynamiku týmů. Diagnostika barvových asociací vám

Read More

Hrachová kaše? Rozhodně!

/ 16 února, 2022/ Audit prochází i žaludkem/ 0 comments

Ovšem záleží na tom, kde. Pivovar Rýžovna bude dobrou volbou… Zážitek z doby nedávné a rádi se k němu v hovorech a myšlenkách vracíme. Snad i proto, že se váže k předvánočnímu času, k atmosféře zasněžených hor a zavátých cest a k tomu nenapodobitelnému pocitu, když při vstupu do vyhřáté místnosti vám za zády zabouchne dveře silný poryv větru a vy ucítíte ve vzduchu vůni hořícího dřeva v krbu a

Read More

Jaká by měla být osoba auditora?

/ 29 ledna, 2022/ Svět auditu a analýz/ 0 comments

Osobnost auditora Popisem níže to téměř zní, jako by měla být charakteristika osobnosti auditora „auditorský superhrdina“. Každý má ve svém balíčku vlastností silné a slabé stránky, na silné se zaměřujeme a ty slabé rozvíjíme. Velmi nám v tom pomáhá diagnostika. Měli bychom znát své JÁ, aby se nám s námi dobře žilo, bylo a abychom si dokázali splnit naše cíle. Jaký by měl být auditor? Všestranný, ale nestranný. Komplexní myšlení,

Read More

Facebook zajímavé statistiky pro marketing

/ 28 ledna, 2022/ Svět auditu a analýz/ 0 comments

čtení 2 min Na internetu je fakt, že každé kliknutí, každé zobrazení a každá registrace je někde zaznamenána. Zajímavé statistiky Facebooku. Nahlédněte s námi do divů čísel, která vrtají hlavou. Pro obchodníky může znalost statistik sociálních sítí informovat o strategii a výdajích, což umožňuje cílené cílení na uživatele. Kolik má Facebook uživatelů? Se zhruba 2,91 miliardami aktivních uživatelů měsíčně je Facebook největší sociální sítí na světě. Ve třetím čtvrtletí roku 2012

Read More

Analýza úspěchu

/ 25 ledna, 2022/ Úspěch/ 0 comments

V současné době si čím dál tím více lidí uvědomuje čas, který stráví v zaměstnání versus čas mimo jejich zaměstnání. Věci, které jsou pro člověka důležité jsou nahrazeny věcmi, které jsou méně podstatné, život lidí je plný záležitostí, které musí dělat, a tak jsou mnohdy vynechány věci, které chce dělat. Každodenní stres a vysoké pracovní tempo, jemuž je člověk vystaven ovšem znamená ztrátu kontroly nad životem. Do obliby se dostávají

Read More

„Roastbeefový“ audit

/ 22 listopadu, 2021/ Audit prochází i žaludkem/ 0 comments

ROASTBEEF Královské jídlo. Spousta lidí z něho má takový respekt, že se do jeho přípravy raději nikdy nepustí. Ale obavy nejsou na místě. Velmi dobrým pomocníkem bude vpichovací teploměr. Ten nám umožní hlídat teplotu ve středu masa. Díky tomu docílíme požadovaného výsledku, tedy krásně růžového středu Tento způsob úpravy hovězího masa je charakteristický pro anglickou kuchyni. Používá se k ní nízký roštěnec, který se před přípravou marinuje v oleji a koření a pak se peče

Read More

Auditovat se dá téměř vše.

/ 14 listopadu, 2021/ Audit prochází i žaludkem/ 0 comments

Co třeba nejlepší CACCIUCCO v Praze? Cacciucco najdete na jídelních lístcích po celé Itálii. „Kačuko“ je polévka z mořských živočichů (správně by jich mělo být pět, jako je „c“ v jejím názvu) a nejvhodnější jsou parmice, štítník, kanic, olihně a slávky. Je-li v této směsi i ropušnice, tím lépe, v českých restauracích ovšem tato ryba nebývá obvyklá. V našich končinách je zvykem přidávat naopak krevety, což sice tak zcela nekoresponduje s

Read More