Auditovat se dá téměř vše.

/ 14 listopadu, 2021/ Audit prochází i žaludkem/ 0 comments

Audit kuchyně

Co třeba nejlepší CACCIUCCO v Praze?

Cacciucco najdete na jídelních lístcích po celé Itálii. „Kačuko“ je polévka z mořských živočichů (správně by jich mělo být pět, jako je „c“ v jejím názvu) a nejvhodnější jsou parmice, štítník, kanic, olihně a slávky. Je-li v této směsi i ropušnice, tím lépe, v českých restauracích ovšem tato ryba nebývá obvyklá.

V našich končinách je zvykem přidávat naopak krevety, což sice tak zcela nekoresponduje s originálním receptem, ale krevety jsou u nás obecně v oblibě, tedy žádné mínus. Za nás spíše naopak. Původní recept prý pochází z pobřeží kolem Livorna (avšak hlásí se k němu i další Toskánci) a jeho základem je cibule a česnek, to vše osmažené na dobrém olivovém oleji. Potom se přidají kousky oloupaných rajčat, nakrájená hladká petrželka, fenyklová semínka a jemně nakrájená italská feferonka. Vše se lehce osmaží, promíchá a zalije kvalitním červeným vínem. Poté je čas přidat vykostěné kousky ryb, olihně, krevety a slávky. A vařit tak dlouho, dokud se slávky neotevřou (pár minut). Na dno talířů se obvykle dávají plátky na oleji opečeného domácího tmavého chleba, potřeného česnekem, na ně se položí kousky ryb a mořských plodů a přelijí se horkou polévkou. A pozor, sklenka dobrého bílého vína nesmí chybět. Pochopitelně italského.

A kde si v Praze dáte to skutečně dobré?

Za nás v pizzerii Il Giardino v Bezové ulici v Braníku (reklamu tomuto podniku činíme skutečně nezištně). Cacciucco zde vaří pravidelně o víkendech, většinou jej lze objednat již k páteční večeři.

Tedy od nás tip na výtečný víkendový gurmánský zážitek. Dobrou chuť, přátelé!

Share this Post

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*
*